Tips

Wat zegt de kleur van je ogen over jou?

Ogen worden niet voor niets de ‘spiegel van de ziel’ genoemd. Je leest vaak veel af aan iemands ogen: wat iemand voelt of denkt. Maar wist je dat je oogkleur ook echt iets vertelt over je persoonlijkheid? Dit blijkt uit een onderzoek van een Zweedse universiteit.

Wetenschappers ontdekten namelijk dat je oogkleur wordt bepaald door hetzelfde gen dat de voorste kwabben van de hersenen vormt. Dit is het gedeelte van je hersenen dat voornamelijk bepaald hoe je karakter is. Doordat de ogen zo’n sterke link hebben met de hersenen, zegt je oogkleur dus veel over je persoonlijkheid. Klopt het bij jou?

Donkerbruine/zwarte ogen

Mensen met donkerbruine, bijna zwarte ogen, zijn mysterieuze en geheimzinnige mensen. Maar ze zijn ook gecontroleerd en scherp, waardoor ze geboren leiders zijn. Waarschijnlijk houd jij niet zoveel van alcohol. Je wordt namelijk sneller dronken dan mensen met lichtere ogen, dus je stopt eerder met drinken. Gelukkig raak je daardoor ook minder snel verslaafd aan alcohol.

Bruine ogen

Mensen met bruine ogen worden gezien als loyaal, betrouwbaar, respectvol en vriendelijk, maar zeker niet als onderdanig. Een ander interessant feitje: mensen met bruine ogen slapen gemiddeld 2 uur minder dan mensen met lichtere ogen. Ook is je slaapcyclus minder goed, waardoor je ’s ochtends minder makkelijk uit bed komt.

Blauwe ogen

Mensen met blauwe ogen zijn slim, vriendelijk en energiek. Ze maken het liefste andere mensen blij en zijn daar zeer succesvol in, omdat ze andere mensen goed aanvoelen. Daardoor hebben ze vaak lange relaties en vriendschappen. Ze zijn ook observerend, extravert en beschikken over een sterke innerlijke kracht. Een ander leuk weetje: vrouwen met blauwe ogen kunnen de stress en pijn bij een bevalling beter verdragen.

Groene ogen

Mensen met groene ogen mogen blij zijn, want deze oogkleur is zeldzaam. Ze worden gezien als sexy, verleidelijk en mysterieus. Ze beschikken over dezelfde leiderscapaciteiten als mensen met donkerbruine ogen en over dezelfde innerlijke kracht als mensen met blauwe ogen. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig en altijd in voor wat nieuws.

Grijze ogen

Grijze ogen zijn nog zeldzamer dan groene ogen. Ze zijn een variant van blauwe ogen. Mensen met grijze ogen zijn vaak moeilijk in te schatten. Ze zijn vaak in balans, passen zich gemakkelijk aan aan de mensen om zich heen en ze nemen liefde en romantiek erg serieus.

Heb jij mooie ogen en wil je ze graag laten zien, maar zitten je bril en contactlenzen in de weg? Denk dan eens na over ogen laseren.