Hulp,  Hulpmiddelen,  Informatie

Het verandert je leven: verslaving

Veel mensen in Nederland hebben te maken met verslaving. Het kan een familielid zijn, iemand uit je vriendengroep of je worstelt zelf met een verslaving. Als jij hulp wilt met het afkicken, kan je dat op verschillende manieren doen. Cold turkey, dat is wanneer je direct stopt met het gebruik, je kan het afbouwen door steeds minder te gebruiken tot je niks meer gebruikt. Maar als je het niet alleen kan zijn er altijd instanties die je helpen met afkicken, zoals Connection-sggz. Als je nog niet zoveel weet van de soorten verslavingen die er zijn is het goed om research te doen. Wij bespreken in dit artikel MDMA verslaving. Dit is een drugsverslaving. 

Wat is MDMA?

MDMA valt in de Nederlandse opiumwet onder harddrugs en hoort bij de familie van de amfetamine drugs. Het is een chemische substantie die ook te vinden is als onderdeel in XTC pillen. MDMA kan als pil worden ingenomen, maar vaak is het ook te vinden als poeder substantie of als kristalvorm. Deze worden ook oraal ingenomen. MDMA stimuleert het bewustzijn om zo prikkels die binnenkomen te veranderen. MDMA heeft een energieke werking op het lichaam wat de gebruiker ook blij en gelukkig laat voelen. Het staat ook wel bekend als een ervaring in de vorm van een trans of een extase en daardoor is het erg populair tijdens feesten om te gebruiken. Het gebruiken van MDMA heeft echter geestelijke en lichamelijke schadelijke gevolgen. Een gebruiker die verslaafd is aan MDMA is geestelijk afhankelijk van de drug.

Wat is er te doen aan een MDMA verslaving?

Als iemand geregeld MDMA in grote hoeveelheden gebruikt binnen een korte tijd kan er sprake zijn dat iemand verslaafd is aan MDMA, omdat deze gewoonte vaak leidt tot mentale afhankelijkheid van de drug. Bij Connection SGGZ wordt er professionele hulp aangeboden voor MDMA verslaafden. Zij specialiseren zich door medisch verantwoorde hulp aan te bieden en betrokken te zijn bij het verloop van het afkicken.