Geen categorie,  Zorg

Zes duizelingwekkende feiten over psychedelische drugs

Critici kunnen ongelooflijke voordelen van geestverruimende drugs over het hoofd hebben gezien. Veel hallucinogene stoffen worden momenteel geclassificeerd als Klasse I medicijnen zonder medisch gebruik. Wetenschappers zijn echter de effecten blijven bestuderen en hebben geconstateerd dat veel van deze medicijnen ongelooflijke medicinale doeleinden hebben.

Onderzoek is helaas zeer beperkt omdat wetenschappers een hoop administratieve rompslomp moeten afhandelen voordat zij wettelijk psychedelica mogen bestuderen.Toch hebben ze onderzoek gedaan en dat geeft een groot aantal gebruiksmogelijkheden voor het behandelen van kanker, verslaving en psychologische trauma’s.

Wetenschappers hebben door de jaren heen veel ongelooflijke dingen ontdekt over psychedelica en dit zijn er slechts zes van hen.

  1. LSD kan angst voor de dood verminderen

The Journal of Nervous and Mental Disease publiceerde slechts een paar maanden geleden het eerste klinische onderzoek in vier decennia over LSD (lyserginezuurdiethylamide). Het onderzoek toonde aan dat wanneer mensen die bijna dood gaan LSD gebruiken dit helpt om hun angst voor de dood te verminderen.

Het onderzoek werd gesponsord door de Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) en werd uitgevoerd door de Zwitserse psychiater Peter Gasser en zijn team. Ze bestudeerden twaalf mensen met een terminale ziekte die het gebruik van LSD probeerden – de uitslag van het onderzoek was dat ze minder angst ervaarden.

  1. Psilocybine, ook wel bekend als magisch paddestoel, kalmeert sommige hersenfuncties.

Veel mensen geloven dat psychedelica, door het toevoegen van hallucinaties en andere bijkomende activiteit, de hersenfunctie verhoogt. In plaats daarvan heeft onderzoek nu aangetoond dat het daadwerkelijk de activiteit in bepaalde gebieden van de hersenen vermindert. Onderzoekers zagen dit toen ze de hersenscans van mensen onder invloed onderzochten. Het medicijn lijkt de aandacht van de hersenen vast te houden, wat leidt tot de impact ervan op cognitie.

  1. XTC kan PTSS en autisme behandelen. Het bevordert het vrijkomen van het hormoon oxytocine

In de jaren 1970, voordat het geneesmiddel werd geclassificeerd als Klasse I, gebruikten wetenschappers MDMA als behandeling voor angst en depressie bij volwassenen. Het middel werd in 1985 gecriminaliseerd omdat het middel steeds vaker werd misbruikt. MAPS is echter doorgegaan met het ondersteunen van onderzoek naar nuttige toepassingen van dit medicijn. Onderzoek heeft aangetoond dat het kan worden gebruikt voor de behandeling van PTSD bij veteranen en andere mensen die hieraan lijden.

Michael Mithoefer heeft bijvoorbeeld MDMA-therapie in één onderzoek over PTSS gebruikt. Een ander onderzoek in 2009 onder 15 mensen suggereert dat MDMA oxytocine, een hormoon gekoppeld wordt aan liefde en compassie, in de hersenen kan vrijgeven.

Onlangs heeft de overheid de aanvraag van MAPS om onderzoek uit te voeren naar de potentiële mogelijkheden van MDMA op autistische volwassenen, die lijden aan sociale angst, goedgekeurd. Dit onderzoek zal zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van hun leven door het gebruik van dit middel.

  1. Rokers kunnen stoppen met behulp van paddo’s 

In 2013 presenteerde Matthew Johnson, hoogleraar psychiatrie bij het Johns Hopkins, op de Psychedelic Science Conference de resultaten van zijn onderzoek naar het gebruik van paddo’s voor de behandeling van een nicotineverslaving. In het proefonderzoek werden vijf rokers behandeld met psilocybine. Alle vijf stopten met roken na de sessie en bleven zich ook het volgende jaar onthouden.

Trufflemagic - Fresh Truffles & Grow Kits

  1. Verslaving kan worden behandeld met ayahuasca

De Banisteriopsis caapi wijnstok kan worden gebrouwen tot ayahuasca, wat al vele jaren in het Peruaanse Amazonewoud wordt gebruikt voor spirituele doeleinden en genezing. Gewoonlijk wordt de wijnstok vermengd met bladeren die DMT, een psychedelische verbinding, bevatten.

Een prominente onderzoeker naar ayahuasca, Gabor Mate, heeft aangetoond dat dit middel mensen kan helpen om ingewikkelde psychologische stressoren te overwinnen. Het kan ook helpen om uiteenlopende aandoeningen, waaronder kanker, multiple sclerose en depressie, te genezen.

In juni 2013 publiceerde het tijdschrift Current Drug Abuse Reviews een observationeel onderzoek naar de veiligheid en de effectiviteit van het gebruik van ayahuasca voor de behandeling van verslaving. In het onderzoek meldden alle deelnemers een blijvende positieve impact. Het gebruik van alcohol, tabak en cocaïne was afgenomen, maar het gebruik van marihuana en opioïden niet.

  1. Het nemen van DMT zou de dood kunnen simuleren.

DMT is een natuurlijk voorkomende stof in het menselijk lichaam dat ervoor zorgt dat mensen hallucineren. Onderzoek wijst uit dat de hersenen DMT vrijgeven als we sterven en mogelijk ook tijdens een andere intense ervaring, zoals bijvoorbeeld een orgasme. Het innemen van dit middel zou kunnen leiden tot een bijna-doodervaring.

Meer informatie over de potentiële kracht van psychedelica vind je op Trufflemagic.com, een plek waar je veel kunt leren over dit onderwerp en waar je ook online paddo’s kunt kopen.

Reacties uitgeschakeld voor Zes duizelingwekkende feiten over psychedelische drugs