Geen categorie

Wel, of niet overstappen?

Het einde van het jaar nadert, en los van de kater tijdens oud en nieuw staat er nog iets anders op je te wachten. De zorgverzekeraar die beginnen met adverteren om je over te halen. Nou keert de jaarlijkse vraag weer terug; overstappen van zorgverstrekking of niet? Meestal schommelt het aantal overstappers rond de miljoen per jaar. De gemiddelde persoon bespaard gemiddeld zo een 61 euro door over te stappen. Je wilt goed verzekerd zijn en een polis hebben die past bij jou persoonlijke situatie, maar je wilt geen torenhoge maandelijkse premie betalen. En dat is vaak de belangrijkste reden om over te stappen, de hoogte van de premie.

Het recht in Nederland om over te stappen is een heel mooi recht. Dit stimuleert de verzekeraar om te werken aan hun klantenservice en hun diensten te verbeteren. Wanneer de zorgverzekeraar niet voldoet aan de wensen van de bevolking dan hebben we in Nederland gewoon overstappen.

Grote 4

In Nederland hebben we 4 grote zorgverzekeraars, samen hebben ze ongeveer 15 miljoen klanten. De grote 4 bestaat uit: Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis, veel Nederlanders zijn direct of indirect verzekerd bij ze.  Alle moederbedrijven die ik hierboven noem, hebben wel dochterondernemingen waarvan meeste niet weten dat ze onder hetzelfde bedrijf vallen.

Nu de grote vraag wel of niet overstappen? Omdat dit geen algemene vraag is voor iedereen, verschilt het antwoord ook voor iedereen. Jongeren kijken vaak alleen naar de prijs, terwijl ouderen kijken hoe ze gedekt zijn en wat er vergoedt wordt.