Cursus,  Geen categorie

Ben jij een kei in rekenen? Doe een opleiding boekhouden

Als boekhouder ben je verantwoordelijk voor het financieel beheer van een bedrijf. Je houdt bij wat er wordt omgezet, welke kosten een rol spelen en of er ruimte is voor het doen van investeringen. Uiteraard houdt de functie veel meer in, maar zo heb je in ieder geval een klein beeld van de werkzaamheden. Als boekhouder ben je van cruciaal belang voor de bedrijfsvoering omdat op basis van jouw gegevens bepaalde stappen worden genomen. Het kan er bijvoorbeeld toe leiden dat men overgaat tot bezuinigingen, reorganisaties of investeringen. Het is ongelooflijk belangrijk dat jij geen fouten maakt en al jouw gegevens kloppend zijn. Anders kan het zomaar gebeuren dat er bepaalde besluiten worden genomen die negatieve gevolgen kunnen hebben voor het bedrijf. En dan is dat natuurlijk jouw schuld. Als boekhouder moet je dus echt een muggenzifter zijn.

 

Past dit werk bij me?

We noemden het al, een boekhouder moet echt heel precies kunnen werken. Hoe meer perfectionistisch je bent, hoe beter het eigenlijk is. Ook moet je in staat zijn om bepaalde onregelmatigheden in de boekhouding op te sporen en te corrigeren. Als je merkt dat er iets niet klopt zal je het geduld op moeten brengen om soms dagen achtereen te zoeken naar de fout. Dit vereist een bepaalde mentaliteit, doorzettingsvermogen en gedrevenheid. Als je je herkent in bovenstaande beschrijving is het werk van een boekhouder misschien wel iets voor jou.

 

Hoe ziet de toekomst als boekhouder eruit?

Er zijn maar weinig boekhouders die zich in positieve mate van de massa weten te onderscheiden. De echte talentvolle mensen zullen na hun opleiding boekhouden binnen no-time opgepikt worden. Je kunt dus rekenen op een goede baan met veel zekerheid en verantwoordelijkheid. Een hele mooie toekomst dus.