Tips

Bij deze onderneming muziektherapie voor dementie

Bij Tekenen langs de Regenboog, werken zij met muziektherapie dementie. Geluid is een van de laatste herinnering van de hersenen. Zo kunnen de ouderen die hier bij deze onderneming komen nog muziek maken en zingen van heel vroeger. Het helpt hen ook om een positieve sfeer te creëren waardoor de dementerende zich prettig voelen en thuis. Bij de dagbesteding, van deze onderneming, is het dan ook erg belangrijk dat de ouderen zich goed voelen en thuis. Zo hebben zij ook veel buitenactiviteiten op deze boerderij waar de dagbesteding is gevestigd. Zo kunnen de ouderen naar de dieren of gewoon genieten van de natuur om hen heen.

Heel veel rust

Mijn moeder is dementerende en was vroeger een goede en fanatieke piano speelster. Bij de dagbesteding Tekenen lang de Regenboog hebben zij dankzij de muziektherapie voor dementie, een eigen “band” opgericht. Nu speelt mijn moeder een keer per week bij deze onderneming in de band met andere dementerende. Ik zie dat dit mijn moeder zeer veel plezier geeft en sta dan ook vaak te kijken wat zij allemaal nog weet. Dit doet mij goed en ook mijn moeder. Daarom raad ik ieder ander aan om een kijkje te nemen bij deze geweldige onderneming.